Velformulerte hint kan hjelpe deg med å innhente bedre utfylte undersøkelser som holder høyere kvalitet. Du unngår at respondentene dine misforstår hva du mener med et spørsmål, eller hvordan enkelte spørsmål skal fylles ut dersom du gir de en tydelig retningslinje ved hjelp av utfyllende informasjon.

Hvordan legge inn utfyllende informasjon

1. Gå til redigeringsverktøyet og velg spørsmålet du ønsker å redigere.

2. Dobbeltklikk ønsket spørsmål, eller velg Rediger i dialogboksen.

3. I feltet under spørsmålet kan du fylle inn ekstra informasjon om nødvendig. Den kan også slettes dersom du ønsker det. Bekreft endringene ved å trykke på Lagre.

Tips: Utfyllende beskrivelse er en viktig del av en spørreundersøkelse. Dette gjelder spesielt om du bruker mer kompliserte instruksjoner, spørsmålsvarienter o.l. Ved å legge til mer utfyllende tekst, kan respondenten lett forstå hva som menes med spørsmålet. Eksempler på dette er “Velg mer enn to alternativer”, eller “Rangering: 1 - fantastisk, 2 - bra, 3 - tilfredsstillende, 4  - dårlig, 5 - veldig dårlig”.