Dersom du har behov for å utføre en flerspråklig undersøkelse med automatisk utregning av resultatene dine, anbefaler vi at du tar en kikk på funksjonen “Språket til undersøkelsen”. Før denne funksjonen ble introdusert, var den eneste måten å utføre en flerspråklig undersøkelse å lage flere undersøkelser, for så å koble de sammen med spørreskjemalogikk. Resultatene måtte så kalkuleres manuelt.

Egendefinert språk er tilgjengelig for våre Plus og PRO-kunder. Dersom ditt nåværende abonnement ikke støtter denne tjenesten kan du enkelt oppgradere via kontoadministrasjonen eller via prislisten vår.

Denne funksjonen er ypperlig for de som trenger en undersøkelse i et språk ikke offisielt støttet av Survio, såvel som de som ønsker å presentere en spørreundersøkelse i en lokal dialekt, sosiolekt, o.l. Man kan for eksempel utføre en spørreundersøkelse på samisk, nynorsk, eller konstruerte språk som Esperanto. Ikke-latinske alfabeter som arabisk, amharisk og japansk støttes også.

Hvordan fungerer det

Logg inn og velg undersøkelsen du ønsker å redigere.

Funksjonen er tilgjengelig under InnstillingerUndersøkelsesinnstillingerSpråket til undersøkelsen. Du kan velge et språk allerede støttet av Survio (dersom du vil f.eks. presentere en undersøkelse på engelsk men samtidig bruke norsk som systemspråket ditt). Det opprinnelige språket er synlig i kolonnen til venstre, mens ditt egendefinerte språk ses til høyre.

Alt du trenger å gjøre er å legge inn den nye teksten i tekstfeltene i kolonnen til venstre.

Når du er ferdig, trykk på Lagre. Endringene er synlig med en gang.

Dersom du har spørsmål, kontakt gjerne brukerstøtten.