Gebruik antwoorden uitsluiten van de verwerkingsfunctie als u wilt uitsluiten:

• Uw eigen test antwoorden,
  • lage kwaliteit of vulgaire antwoorden,
  • irrelevante antwoorden (bij het opschonen van gegevens).

Wat gebeurt er als ik een antwoord uitsluit?

Alle uitgesloten antwoorden worden NIET VERWERKT in de automatische resultaatanalyse. Ook worden ze NIET opgenomen in rapporten en gegevensbestanden (samenvattings-resultaten en individuele antwoorden).

Een antwoord uitsluiten

1. Klik op Resultaten bovenaan in het menu.

2. Klik op het tabblad Individuele antwoorden.

3. Zet de schakelaar op de UIT-positie voor het antwoord dat u wilt uitsluiten.

4. Uitgesloten antwoord (de hele regel) wordt grijs en de schakelaar blijft in de UIT-positie staan. Dit betekent dat dit specifieke antwoord niet wordt verwerkt en opgenomen in de resultaten, rapporten en ook niet bij de export van gegevens.

Een antwoord verwijderen

Verwijder geen antwoorden als u ze alleen maar wilt uitsluiten van verwerking. Raadpleeg het vorige gedeelte over het verwerpen van antwoorden.

Er zijn gevallen waarin de antwoorden daadwerkelijk moeten worden verwijderd. Dit komt met name door de gegevensbescherming van de respondenten. Volgens de GDPR-wetgeving moet u alle gegevens verwijderen indien uw respondent u hierom verzoekt.

1. Verwijder een antwoord in dezelfde tabel als het uitsluiten door op het prullenbak pictogram te klikken.

2. Bevestig het verwijderen in het pop-up venster, en klik vervolgens op de knop Verwijderen.

3. Nadat u het antwoord heeft verwijderd blijft er een lege, rode regel staan. De antwoorden zijn niet verborgen zoals bij het uitsluiten van een vraag, maar worden permanent verwijderd.

Waarschuwing: Het verwijderen van antwoorden is een onomkeerbare stap en kan niet ongedaan worden gemaakt! Denk dus twee keer na voordat u iets verwijderd.