Goed geformuleerde tips zullen u meer ingevulde enquêtes en gegevens van betere kwaliteit opleveren. Door het volgen van uw instructies hoeven de respondenten niet na te denken over wat u met bepaalde vragen bedoeld zou hebben en hoe ze deze horen in te vullen.

De extra beschrijving bewerken

1. Ga naar de enquêtebouwer en kies de vraag die u graag wilt bewerken.

2. Dubbelklik op de gekozen vraag of selecteer Bewerken.

3. In het tweede vak, direct onder de titel van de vraag, ziet u de extra beschrijving. Deze kan naar wens worden bewerkt en/of worden verwijderd.

4. Bevestig de wijzigingen door op de knop ‘Opslaan’ te klikken

Tip: De extra beschrijving is een zeer belangrijk onderdeel bij de vragen in een enquête. Vooral bij het gebruik van meer gecompliceerde instructies en/of vraagsoorten etc. Hier kunt u de respondent proberen uit te leggen hoe u precies wilt dat de vraag wordt beantwoord. Bijv. “Kies meer dan 2 opties”, “Toelichting: 1 - uitstekend, 2 - goed, 3 - voldoende, 4 - slecht, 5 - zeer slecht”.