Användning

Frågan används i en situation då du vill tillåta respondenten att välja fler svar på en fråga. Svaren kommer endast att berätta vilka svar som har valts av respondenter, men inte deras betydelse.

OBS! Använd inte denna typ av fråga om respondenten bara ska välja ett svar! T.ex. för könsval Kvinna / Man.

Analysering

Frekvenser i både relativa och absoluta värden (procenttal eller antal förekomster) kan analyseras. Var dock försiktig med anledningen för beräkningen. Antal svar är inte lika med antal respondenter eftersom alla kan välja fler svar. Den resulterande andelen svar kan således överstiga 100%.

Diagram

ENDAST stapeldiagram kan användas för att visa resultat. Cirkeldiagram kan absolut inte användas eftersom antal svar inte är lika med antal respondenter och den totala summan brukar vara mer än 100%.

Inställningsalternativ

• Visa svar bredvid / under varandra eller i en rullgardinsmeny.
  • Lägg till en bild eller en video på frågan.
  • Lägg till respondentens eget svar ("Övrigt" svar).
  • Åtagande att fylla i frågan.