Slette svar fra behandling

Bruk denne funksjonen når du ønsker å slette fra behandling:

• dine egne svar som du legger inn i spørreskjemaet som en del av testing,
  • dårlige eller vulgære svar,
  • irrelevante svar (datarengjøring)

Hva skjer hvis jeg deaktiverer svaret?

Alle avviste svar vil ikke bli inkludert i automatisk generering av nettbaserte resultater. På samme måte blir de ikke telt i alle eksportfiler (samendragstdata og individuelle svar).

Hvordan utelukke et uønsket svar?

1. Åpne Resultater i toppmenyen til spørreskjemaet du vil jobbe med.

2. Velg Individuelle svar.

3. For å fjerne det valgte svaret klikk på JA-knappen i den valgte raden.

4. Av-svaret (full linje) blir gråtonet og bryteren er i NEI posisjon. Dette betyr at svaret ikke vil bli brukt til å beregne resultater, og det vil heller ikke bli inkludert i individuell svareksport.

Hvordan sletter man svar?

Ikke slett svar hvis du bare ønsker å deaktivere dem fra behandling. Se forrige del om å avvise svar.

Det finnes tilfeller hvor svaret virkelig må slettes. Hovedsakelig er grunnen beskyttelse av respondenters data. Med gyldig GDPR-lovgivning er du pålagt å slette  data på forespørsel av din respondent.

1. Sletting er gjort i samme tabell som deaktivering av svar ved å klikke på papirkurven.

2. Du vil se et vindu der du må avkrysse bekreftelsen. Klikk deretter på Slett.

3. Når du har slettet svaret vil du se en tom linje - svarene er ikke skjult som i tilfelle deaktivering, men er faktisk slettet.

Advarsel: Etter at du har slettet svarene er det ikke mulig å gå tilbake!