Het merendeel van onze vraagsoorten hebben de mogelijkheid om het beantwoorden van een verplichte vraag in of uit te schakelen. Dit zijn keuzevragenmeerkeuzevragentekst antwoorden, beeldkeuzester beoordelingenNet Promoter Score (NPS)schuifregelaar voor beoordelingsschaalmatrix met enkele keuzes en Matrix van meerdere keuzes.

Hoe kan ik de verplichte vraag beantwoorden in- of uitschakelen?

1. Ga naar de enquêtebouwer en kies de vraag die u wilt bewerken.

2. Dubbelklik op de gekozen vraag of selecteer Bewerken

3. In het dialoogvenster kunt u de verplichting om de vraag in te vullen (Vereist antwoord) in-/uitschakelen. Bevestig de instelling met de knop Opslaan.

1. Bevestig de wijziging.

Tip: Een sterretje aan het einde van de vraag symboliseert of het beantwoorden van de vraag vereist is of niet